Single Sign-On (SSO)

Single Sign-On (SSO) met Magister kun je op verschillende manieren realiseren. Hieronder beschrijven we dit in meer detail, zodat je kunt beslissen welke voor jouw applicatie en doeleinde het beste is.

Gefedereerde identiteiten via Entree Federatie van Kennisnet

Je kunt leerlingen en docenten van Magister via Entree Federatie laten inloggen op jouw applicatie. Je moet daarvoor je applicatie aansluiten als Service Provider op de Entree Federatie van Kennisnet. Gebruikers kunnen dan bij Entree Federatie inloggen met hun eigen Identity Provider (Magister, Somtoday, Azure AD o.i.d.) en Entree Federatie zorgt er dan voor dat zij bij jouw en vele andere educatieve applicaties SSO ingelogd worden.

Het voordeel van deze route is dat SSO dan werkt i.c.m. vele andere applicaties in het Nederlands onderwijs. Niet alleen voor Magister-scholen, maar ook voor scholen die gebruikmaken van een andere Identity Provider (zoals Somtoday of Azure AD).

Voor meer informatie over Entree Federatie en het inrichten van een koppeling kunt u terecht op https://www.kennisnet.nl/entree-federatie/ en https://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Hoofdpagina

Directe SSO-koppeling via IAM

Jouw applicatie kan direct aan Magister gekoppeld worden via onze IAM-module. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om iedereen met een Magister-account, inclusief ouders en andere medewerkers, SSO toegang te geven tot jouw applicatie met Magister als Identity Provider.

Aansluiten op IAM
  1. Via het aanvraagformulier kun je je aanvraag starten. Binnen 3 werkdagen neemt onze partnermanager contact met je op om een kennismakingsgesprek via Teams in te plannen.
  2. Zorg dat je alvast de handleidingen bekijkt. Mocht je hierover vragen hebben dan helpen wij je graag verder tijdens ons kennismakingsgesprek.
  3. Je ontvangt van de partnermanager een aantal overeenkomsten die wij graag ondertekend en waar nodig aangevuld met de gevraagde informatie retour ontvangen.
  4. Wij gaan aan de slag om de koppeling voor jou te realiseren en te onderhouden. Een onderdeel hiervan is dat jouw bedrijf geplaatst wordt in de privacy manager van Magister zodat de school expliciet toestemming kan geven voor het uitwisselen van de gegevens tussen Magister en jouw applicatie of leermiddel.
  5. Op het moment dat de koppeling live is krijg je toegang tot ons incidentmanagementportaal. Bij storingen kun je incidenten online bij ons melden en wordt deze door onze technische consultant verholpen.